پروژه تولید برق با جزر و مد دریاها

پروژه تولید برق با جزر و مد دریاها پروژه تولید برق با جزر و مد دریاها

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 470 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 434

برچسبها : تولید برق جزر و مد پروژه برق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی بررسی تولید برق با استفاده از جزر و مد دریاها

پروژه تحقیقاتی بررسی تولید برق با استفاده از جزر و مد دریاها

بخشهایی از متن تحقیق

مقدمه:

رشد رو به تزاید مصرف منابع غیر قابل تجدید انرژی و افزایش آلودگی های ناشی از بهره برداری های بی رویه، توازن این ذخائر پایان پذیر را به مخاطره افکنده و در این رابطه، بررسی راهکارهای عملی استفاده از منابع جدید انرژی (انرژی های تجدیدپذیر) در دستور کار محققان و دانشمندان قرار داده است.

حفظ سلامت محیط زیست و قابلیت بازیافت طبیعی دو خصوصیت مهمی است که در گزینش نهایی این منابع مورد توجه بوده و در این راستا، جذب انرژی مفید از اقیانوس ها، دریاها و رودخانه ها بعنوان یکی از پاکیزه ترین منابع بکر به جهان معرفی گردیده است.

بحران انرژی در دهه 1970 میلادی، فکر دانشمندان را به سوی منابع انرژی مستقل از سوخت فسیلی کشانده که از آن جمله استفاده از انرژی پایان ناپذیر نهفته در دریاها می باشد.

در این پروژه به چگونگی تولید برق از جزر و مد دریاها بعنوان یکی از انرژیهای پایان ناپذیر نهفته در دریا اشاره شده است.

در مورد جزر و مد و چگونگی به وجود آمدن جزر و مد و پارامترهای موثر در جزر و مد مطالبی ارائه گردیده است. شرایط لازم مکانی، برای ایجاد نیروگاههای جزر و مدی و نکات اساسی طراحی نیروگاه های جزر و مدی اشاره شده است. روشهای مختلف تولید برق از طریق نیروی جزر و مدی می پردازیم.

شرایط بهره برداری از نیروگاه جزر و مدی

شرایط مکان مناسب برای احداث نیروگاه جزر و مدی

مکانهای مناسب برای احداث یک نیروگاه جزر و مدی، خلیج ها یا خورهای کوچک و یا ورودی رودها به دریاها می باشند. زیرا در محل ورود یک رود به دریا و یا یک خلیج است که می توان با احداث یک دایک (Dyke) حوضچه ای را بنا کرد که در ارتباط با دریا باشد. محلی که برای احداث نیروگاه جزر و مدی در نظر گرفته می شود باید واجد شرایط زیر باشد:

1- ارتفاع جزر و مد در محل موردنظر در طول سال باید از محدوده مناسبی برخوردار باشد.

2- خور یا محل ورودی به دریا باید از شکل هندسی مناسبی برخوردار باشد. به نحوی که با احداث یک دایک بطول نسبتاً کم یک حوضچه (Basin) با حجم مناسب ایجاد کرد. (در این حالت هزینه های سدسازی و دریچه های سد کاهش می یابد)

3- در آن مکان سیکل جزر و مد بصورت دوبار در روز باشد.

4- محل موردنظر نباید بار رسوبی زیاد داشته باشد، زیرا در معرض افزایش سریع رسوب در دهانه خور قرار می گیرد.

5- محل موردنظر باید به اندازه کافی از امواج دریا دورباشد.

6- منطقه دارای بار ترافیک دریایی نباشد.

7- فاصله تأسیسات جزر و مدی تا حد امکان تا مصرف کننده ها کوتاه باشد که نتیجتاً سبب کاهش هزینه حمل و ارسال انرژی به مصرف کننده می شود...

مسائل زیست محیطی نیروگاههای جزر و مدی

مهمترین پارامترهایی که بر تصمیم گیری در مورد ساخت نیروگاههای جزر و مدی اثر می گذارد، ممکن است اصلاً پارامترهای اقتصادی نبوده بلکه بیشتر به مسائل زیست محیطی مربوط باشد. زیرا با احداث یک طرح جزر و مدی و یک حوضچه شدت جزر و مد در آن ناحیه کاهش می یابد و بنابراین مقدار آبی که به حوضچه وارد یا از آن خارج می شود کاهش می یابد. این تغییرات اساسی، محیط زیست اطراف و داخل حوضچه را تحت تأثیر قرار داده و تغییراتی را در آن ایجاد می کند. این تغییرات عامل تغییر کیفیت آب، میزان رسوب و طبیعت می باشد. هریک از این پارامترها جداگانه بیان خواهد شد.

مزایای یک نیروگاه جزر و مدی شامل این حقیقت است که این نیروگاهها دارای منابع انرژی برگشت پذیر قابل پیش بینی هستند و با طراحی دقیق و ساخت مناسب، یک نیروگاه جزر و مدی عمر طولانی خواهد داشت.

با توجه به اینکه منابع سوخت موجود در کره زمین محدود است و تزریق فراوان گاز co2 به اتمسفر (ناشی از احتراق سوخت در نیروگاههای حرارتی) که سبب افزایش گازهای گلخانه ای می گردد، استفاده از نیروگاههای جزر و مدی را در قرن اخیر به دلیل مسائل زیست محیطی بیش از پیش مدنظر و مورد توجه قرار داده است...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید